Ragdoll

Ragdoll er en helt fantasisk rase, de er tillitsfulle og kosete og følger gjerne etter deg, som små valper. Se gjerne videoen under, fra Animalplanet – Cats 101 Ragdoll:

Ragdollen er beskrevet som en perfekt innekatt fordi den er rolig, samtidig er rasen også ganske naiv og stoler derfor ofte på andre, som er en grunn til at den ikke skal gå alene ute. Ragdollen tilpasser seg lett til resten av familien, gjerne med andre dyr og barn.

Ann Baker, oppdretteren av rasen, hevdet at rasen ikke kunne føle smerte på grunn av Josephine, Ragdollens mor, som ble påkjørt og overlevde denne ulykken. Ragdollen er derimot tålmodig og tilgir lett, de mangler også et gen for å forsvare seg og er derfor en av grunnene til at rasen ikke bør være ute alene.

Ragdoll som betyr Filledukke kommer av at rasen oppleves som en “filledukke” når en løfter dem opp, de slapper av i alle muskler og blir lealøs som en “filledukke”.

Rasen er en avslappet og roligkatt, men den har og øye for en god lek og liker å bli underholdt ved kos, lek eller prat. Den er veldig nyskjerrig og vil være mer overalt hvor du er. Hvis den blir med ut, holder den seg regel i nærheten av deg.

En Ragdoll er en trivelig, tilgivelig, intelligent (med forbehold om naivitet da den er veldig snill) og rolig katt som behøver mye oppmerksomhet. En Ragdoll kan bli veldig ulykkelig, om den må være mye alene uten selskap av andre. Den trives best om det finnes andre katter i huset når du er på jobb.

Ragdollen er en av de største katterasene og kan bruke opp mot fire år før den når voksen alder, mot slutten er det stort sett hodet og nakken som blir bredere, spesielt hos hannene. En voksen hanne veier mellom 6 -9 kg, eller mer, og en hunn fra 3,5 til rundt 5 kg, kanskje mer. Det skal være en stor og muskuløs rase.