Hva vil det si å være fórvert?

Vi betaler for alt som er knyttet til avl, drektighet, fødsel, og kostnader knyttet til kattungene.

Alle kull blir registrert i vårt oppdrett.

Vi vil gi støtte til en forvert hele tiden.

Skriv gjerne til oss og fortell om deg selv: kristine.margrethe@gmail.com

💫✨🌟💫✨🌟💫✨🌟💫✨🌟💫✨🌟💫

Kunne du tenke deg en rasekatt og har mulighet til å ha en fertil hannkatt boende hos deg? Eller hva med å følge et kull fra drektighet – til kattungene er blitt så store at de kan flytte fra kattemor?

I så fall er det fint om du leser det som står nedenfor, for å se hva det innebærer.

Deretter er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med meg, gjerne i epost som en start, og fortelle litt om deg selv, om du har erfaring med katt eller andre dyr, hvor du bor, om din familie og eventuelt andre husdyr, om du er interessert i utstilling, og om du er interessert i hann eller hunn.

Jeg tar kontakt slik at vi kan avtale et besøk der du kan få treffe våre vakre katter, og jeg vil gjerne få mulighet til å besøke deg i ditt hjem før det blir bestemt noe videre.

✨Å VÆRE FÔRVERT INNEBÆRER:✨

Å være forvert til en katt vil si det samme som at du opplever at det er din katt, samtidig som gir det oss muligheten til å få vidreføre denne kattens linjer i avlsprogrammet.

Katten bor hos deg, men vi som står som eier inntil den har fått de kull vi har avtalt. Det settes opp en kontrakt, som kan variere fra “katt til katt”. Vi vil kunne ta opp til 3 kull på en hunnkatt. Kullene planlegges som oftest fra hun er fylt godt og vel 1 år til 3 år. Fôrverten må ha både tid og mulighet til å ha kattunger hjemme. Det er gjennom kullene at katten «betales» av sin fôrvert.

Det blir litt annerledes med en hannkatt. Fôrverten har ingen kull å ha omsorg for, men man må være klar over at et hannkatt kan markere inne. Man må være forberedt på det, og ta det i betraktning når man ønsker å være fôrvert for en hann. Fôrvert må ha et rom tilgjengelig til paring, og må kunne ta i mot og ha omsorg for hunnkatter som er til paring hjemme hos seg.

Du som forvert står ansvarlig for det daglige stellet, og kostnader som det innebærer å ha en katt slik som mat (som innebærer kvalitetsfôr fra Royal Canin), kattesand, klatrestativ, årlig vaksine, forsikring og egenandel ved eventuelle besøk hos veterinær. (Unntak er når hunnkatten er drektig eller har kull – og skade/sykdom har med drektighet/fødsel/amming/avl å gjøre, er det vi som betaler egenandelen.) Det gjelder også for kattungene.

Om det er interesse for det kan fórvert ta med katten på utstilling, men det er ikke et krav.

Det er et absolutt krav i forhold til helse/-smitterisiko, samt risiko for uønskede paringer at katten holdes som innekatt.

Det er et absolutt krav at fórvertsfamilien ikke har andre fertile(ukastrerte) katter hjemme.

💜Fôrvertavtale hunnkatt: Vi vil kunne ta opp til 3 kull ( med minst 2 levende/overlevende kattunger per kull). Vi tar et depositum for katten som vil bli refundert når avtalen er gjennomført. Fôrvert betaler for kastrering, og eierskapet overføres til fôrvert.

💙Fôrvertavtale hannkatt: Det avtales nærmere for hver enkelt katt. Fórvert må ha et rom tilgjengelig til paring, og må kunne ta i mot og ha omsorg for hunnkatter som er til paring hjemme hos seg. Kostnader knyttet til dette dekkes av oss. Vi tar et depositum for katten som vil refunderes når avtalen er gjennomført. Fôrvert betaler for kastrering, og eierskapet overføres til fôrvert.

En fôrvert bør bo forholdsvis nær Kolbotn, det er gunstig om det ikke er mer enn ca en times kjøring mellom oss. Hvis du er interessert i å være fórvert for en hunnkatt er det viktig at du bor i nærheten, men kunne du tenke deg en hannkatt gjør det ikke så mye om du bor litt lengre unna.

Det er for at vi gjerne vil kunne ha mulighet til å bistå, og det er fint å kunne besøke fôrvertkatten, spesielt når den har kull. Hvis det er flere gode fôrhjem som er interessert i samme katt, vil den som bor nærmest ha et fortrinn. Unntak kan være når en fórvert som bor langt unna har mye erfaring med katt.

💫FÓRVERTEN FORPLIKTER SEG TIL:💫

-å gi god omsorg til katten, og gi mye kjærlighet mm.. ❤️😊

-å følge vaksinasjonsprogrammet

-å ha katten som innekatt. Katten går med sele eller være i en sikret luftegård når den er med ut.

-å ikke ha andre ukastrerte katter i hjemmet.

-å varsle oppdretter ved skade eller sykdom,

-å informere litt status rundt helse mm samt sende bilder hver måned under kattens oppvekst (frem til ca 1 -års alder)

🌟Hvorfor trenger oppdrettet fórverter?

Vi synes det er viktig at man har tid til alle, og derfor vil vi å holde antall katter på ett nivå der familien og kattene trives sammen. Det skal være trivsel og harmoni.

Vårt mål er å jobbe for å få fram store, sunne og flotte rasetypiske ragdoll, med sitt utrolig rolige harmoniske vesen ❤️😊……. Derfor trenger vi forverter som kan bidra til at kan beholde kattunger videre i avlsprogrammet; denne katten har noe som vi gjerne vil avle videre på – den har kanskje det lille ekstra som vi har ventet lenge på.

Adopsjon:

Det kan også være at vi trenger å omplassere en av våre voksne katter, hvis noen ikke trives i flokk, at katten desverre ikke kan brukes i avl, eller at en avlskatt skal få nyte livet videre som kosekatt.

Er du interessert, så send gjerne en mail og fortell litt om deg selv, eventuelt andre dyr og hvor derebor og lignende.